Документ : Про реалізацію пілотного проекту щодо тимчасового обмеження застосування постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. N 1548 та постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007 р. N 1222
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА від 22 вересня 2016 р. N 656 Київ
Про реалізацію пілотного проекту щодо тимчасового обмеження застосування постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. N 1548 та постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007 р. N 1222
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Погодитися з пропозицією Міністерства економічного розвитку і торгівлі стосовно реалізації з 1 жовтня 2016 р. пілотного проекту щодо ціноутворення на товари і послуги у сфері виробництва та реалізації продовольчих товарів (далі - пілотний проект).
2. Установити, що:
1) дія пілотного проекту поширюється на:
граничні рівні рентабельності та торговельні надбавки на дитяче харчування;
граничні розміри плати за послуги, що надаються у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів;
граничні рівні цін, нормативи рентабельності (у розмірі не вище 20 відсотків) за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів;
граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі не вище 15 відсотків без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні;
граничні рівні рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного, хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів, а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків;
оптово-відпускні ціни на борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко коров’яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир, сметану, масло вершкове, яйця курячі, цукор, олію соняшникову шляхом декларування їх зміни;
граничні рівні рентабельності пакування (фасування) продовольчих товарів, щодо яких запроваджено державне регулювання цін, без урахування вартості сировини не вище ніж 10 відсотків;
2) з 1 жовтня 2016 р. на період дії пілотного проекту постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. N 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" (ЗП України, 1996 р., N 21, ст. 596) і від 17 жовтня 2007 р. N 1222 "Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари" (Офіційний вісник України, 2007 р., N 79, ст. 2940) не застосовуються до зазначених у підпункті 1 цього пункту товарів і послуг.
3. Державній службі статистики, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:
1) забезпечити моніторинг цін на товари та послуги, визначені підпунктом 1 пункту 2 цієї постанови;
2) подати Міністерству економічного розвитку і торгівлі до 1 січня 2017 р. інформацію про результати моніторингу.
4. Міністерству економічного розвитку і торгівлі за результатами моніторингу у місячний строк подати Кабінетові Міністрів України інформацію про результати реалізації пілотного проекту та пропозиції щодо удосконалення державного регулювання цін на товари і послуги у сфері виробництва та реалізації продовольчих товарів.
Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН
|