Документ : Про внесення змін до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
від 3 жовтня 2016 р. N 696
Київ

Про внесення змін до норм харчування
військовослужбовців Збройних Сил
та інших військових формувань

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. N 426 (Офіційний вісник України, 2002 p., N 14, ст. 739; 2004 р., N 16, ст. 1105; 2006 p., N 11, ст. 716, N 14, ст. 995, N 22, ст. 1609, N 28, ст. 2012, N 31, ст. 2233, N 50, ст. 3324; 2010 р., N 92, ст. 3270; 2011 р., N 84, ст. 3078; 2013 р., N 33, ст. 1158, N 41, ст. 1477, N 100, ст. 3663; 2014 р., N 56, ст. 1529, N 59, ст. 1598, N 97, ст. 2776; 2015 р., N 36, ст. 1082, N 57, ст. 1871; 2016 р., N 3, ст. 172, N 60, ст. 2063, N 68, ст. 2281), зміни, що додаються.

Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН

Затверджено
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 жовтня 2016 р. N 696

Зміни,
що вносяться до норм харчування військовослужбовців
Збройних Сил та інших військових формувань

1. У примітках до норми N 1 - загальновійськова:

1) пункт 1 доповнити підпунктом "р" такого змісту:

"р) військовослужбовці, особи рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, які залучені до проведення антитерористичної операції.";

2) пункт 8 виключити.

2. Доповнити норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань нормою N 15 - добовий польовий набір продуктів такого змісту:

"Норма N 15 - добовий польовий набір продуктів

Найменування
продукту 
Раціон сніданку/
вечері, грамів 
Раціон обіду,
грамів 
Кількість на одну людину на добу, грамів 
Галети з борошна пшеничного першого сорту  50/50  50  150 
Сухарі з борошна пшеничного першого сорту або з борошна житнього оббивного  0/50  50  100 
Готова до вживання перша страва (борщ з м’ясом або супи з м’ясом в асортименті) в реторт-упаковці    500  500 
Готова до вживання друга страва (каші з м’ясом або овочі з м’ясом в асортименті) в реторт-упаковці  350/350  350  1050 
Кава розчинна  2/0   
Чай  0/2 
Цукор  10/10  10  30 
Мед натуральний  0/20    20 
Джем фруктовий (в асортименті)    20  20 
Перець чорний мелений    0,3  0,3 
Сіль  1/1 
Ложка столова пластикова одноразова, штук  1/1 
Серветка паперова, штук  1/1 
Серветка гігієнічна волога, штук  1/1 

_______

Примітка:

1. Вміст м’ясної сировини в готовій до вживання першій страві - не менше 50 грамів, в готовій до вживання другій страві - не менше 70 грамів.

2. За цією нормою за рахунок держави забезпечується особовий склад у разі неможливості готувати гарячі страви із продуктів за основною нормою харчування:

а) військовослужбовці, особи рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, які перебувають в польових умовах (в таборах, на навчаннях, маневрах), виконують завдання в районі проведення антитерористичної операції та під час прямування до пункту призначення;

б) поліцейські, які залучені до проведення антитерористичної операції або безпосередньо виконують завдання із забезпечення публічної безпеки і порядку, боротьби із злочинністю, забезпечення безпеки дорожнього руху в районі її проведення, або поліцейські, які за рішенням керівництва відповідного органу поліції відряджаються до іншого населеного пункту поза місцем постійного проходження служби для здійснення повноважень, передбачених пунктом 10 частини першої статті 23 Закону України "Про Національну поліцію";

в) військовослужбовці територіальних органів Адміністрації Держспецзв’язку та територіальних підрозділів Держспецзв’язку;

г) військовослужбовці Національної гвардії під час охорони дипломатичних представництв, консульських установ іноземних держав, представництв міжнародних організацій в Україні, охорони ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання державної власності, важливих державних об’єктів, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України;

ґ) особи рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення антитерористичної операції ДФС, які виконують завдання безпосередньо в зонах проведення антитерористичної операції.

3. Норма видається з урахуванням кількості раціонів (сніданку, обіду, вечері), необхідних для забезпечення особового складу.

4. До кожного раціону (сніданку, обіду, вечері) додатково видається бутильована питна вода з розрахунку 0,5 л на раціон незалежно від пори року, а в період з 1 червня по 1 вересня - по 1 л.

5. Для осіб, визначених приміткою 1 цієї норми, які безпосередньо беруть участь в антитерористичній операції, до норми додатково включається:

а) 30 г сухофруктів (в асортименті), 35 г шоколаду чорного (какао не менше 56%), одна гумка жувальна, один безполуменевий нагрівач їжі - до раціону сніданку;

б) одна гумка жувальна, один безполуменевий нагрівач їжі - до раціону обіду;

в) 200 г готової до вживання м’ясної страви (м’ясо тушковане яловичини вищого сорту, м’ясо тушковане свинини безсортове) в реторт-упаковці, одна гумка жувальна, один безполуменевий нагрівач їжі, 2 г кави розчинної, 10 г цукру - до раціону вечері.".

Вход в систему
Логин
Пароль 
Новый пользователь
Забыл пароль?

Увага! важлива інформація
  21.03.2018  

Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування
Постанова Кабінету Міністрів України N 180 від 07 лютого 2018 р.

Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту
Постанова Кабінету Міністрів України N 181 від 07 лютого 2018 р.

  19.03.2018  

Про затвердження Змін до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України
Наказ Міністерства фінансів України N 110 від 05.02.2018 р.

Про затвердження Реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну станом на 01 лютого 2018 року
Наказ Міністерства охорони здоров'я України N 453 від 07.03.2018 р.

  15.03.2018  

Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю
Закон України N 2275-VIII від 6 лютого 2018 року

[Архив новостей]
Стан бази
Четвер, 25.04.2024
В базi 549581 документ

 Огляд останніх надходжень
Довiдковi матерiали
Ставка єдиного податку
Граничні норми добових витрат
Облiкова ставка НБУ
Iндекси iнфляцiї (2017 р.)
Розмiр мiнiмальної заробiтної плати
Розмір мінімальної пенсії
Розмiр прожиткового мiнiмуму
Розмiр податкової соцiальної пiльги.
Розмiри мiнiмального та максимального єдиного внеску для пiдприємцiв
Максимальний розмiр заробiтної плати, з якої сплачується єдиний соцiальний внесок
Кориснi посилання

2005-2017 © ПАРУС